Novica

Razpis - Tohoku University

Datum objave: 28.12.2022

Objavljen je razpis za možnost izmenjave na Tohoku University – Japonska.

Glede na zgolj eno prosto mesto bo pogoj končnega izbora enak, kot velja za izmenajve znotraj programa Erasmus+. Pravila so opisana spodaj.

Število prostih mest: 1

Pogoji za prijavo:

  1. Poslan mail do najkasneje 20. 01. 2023 do polnoči z vsebino “prijava na izmenjavo Tohoku” na katarina.erjavec-dresar@fe.uni-lj.si
  2. Štipendije ni – razpis zgolj omogča brezplačen študij v tujini – na Japonskem
  3. Dovoljenje, da lahko vpogledamo v vaše ocene in povprečno oceno (lahko v emailu sporočilu)

Korak 4. Prioriteta pri izboru se bo na UL FE določila po sledečem pravilu:

Če je študent aktivno sodeloval pri vzpostavitvi bilateralne pogodbe, ima za pridobljeno destinacijo absolutno prednost pred ostalimi študenti. Študent, ki imajo dosedanje povprečje ocen 9,0 ali več, imajo prednost pred ostalimi študenti. Znotraj te množice imajo prednost študenti v višjem letniku, v primeru istega letnika pa odloči višje povprečje dosedanjih ocen na obeh stopnjah. Študenti, ki imajo dosedanje povprečje ocen med 8,0 in <9,0, imajo prednost pred študenti s povprečjem <8,0. Znotraj te množice imajo prednost študenti v višjem letniku, v primeru istega letnika pa odloči višje povprečje ocen. Med ostalimi študenti imajo prednost študenti v višjem letniku, v primeru istega letnika pa odloči višje povprečje ocen. Študent, ki v kateremkoli letniku študija ni opravil zadostnega obsega predmetov za vpis v naslednji letnik, je letnik ponavljal ali pavziral, se ne more prijaviti v prvem in drugem krogu izmenjav (opisano v nadaljevanju), oziroma se njegova prijava šteje, kot da je vložena v tretjem krogu, tudi če je izvedena med prvim ali drugim krogom. Študent, ki je izmenjavo v preteklosti že prijavil in jo odpovedal brez upravičenega razloga, se lahko prijavi le v tretjem krogu (opisano v nadaljevanju), oziroma se njegova prijava tako obravnava tudi, če je bila izvedena med prvim ali drugim krogom, Študent, ki je bil utemljeno disciplinsko obravnavan ima najnižjo prioriteto pri izboru.

Opisana prioritetna lestvica velja za vse prijave od 20. 01. 2023, do polnoči.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411