Novica

Tekmovanje iz podatkovnih ved 2023

Datum objave: 11.1.2023

Leto je naokoli in s tem tudi nova izvedba študentskega tekmovanja iz podatkovnih ved! Tekmovanje organizira iniciativa DS@UL-FRI, z namenom, da vas seznani s potekom dela in problemi, s katerimi se soočajo najbolj uspešna podjetja, usmerjena v podatkovne vede v Sloveniji ter bližnji okolici.

S sodelovanjem na tekmovanju tako lahko dobite izkušnje z delom v industriji ter s tem tudi neprecenljive povezave z najboljšimi regionalnimi eksperti iz podatkovnih ved. Poleg praktičnega znanja lahko s sodelovanjem na tekmovanju pridobite tudi obilico informacij, ki so vam lahko v veliko pomoč pri načrtovanju nadaljne kariere. Pri tekmovanju boste s skupinskim delom skozi poletni semester reševali praktične probleme (projekte), ki jih predlagajo podjetja. Vsaka skupina projekt rešuje pod vodstvom dveh mentorjev, prvi mentor prihaja iz UL FRI, drugi iz industrije. Ker gre za tekmovanje, najboljši na koncu dobijo lepe nagrade. Letos nagradni sklad presega 10.000€.

Tukaj je zelo pomembno poudariti, da tudi če vaš končni izdelek ni med najboljšimi ter zanj ne dobite financne nagrade, si lahko preko sodelovanja na tekmovanju prislužite 3 oziroma 6 kreditnih točk, kot izbirni predmet iz druge fakultete a to preverite v vašem študentskem referatu oz. pri prodekanu za pedagoško delo.

Če vas tekmovanje zanima, lahko dodatne informacije dobite na uvodnem sestanku, ki bo 13. 1. ob 10:00 preko Zooma (https://uni-lj-si.zoom.us/j/97983075956), oziroma na spletni strani tekmovanja https://datascience.fri.uni-lj.si/competition.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411