DEWESOFT

Dewesoft je multinacionalno podjetje, ki razvija visoko inovativne merilne instrumente, le-te pogajanja mednarodno nagrajena programska oprema DewesoftX.

Ustanovljeno je bilo leta 2000 v Trbovljah v Sloveniji. Za razvoj družbe Dewesoft skrbi že okoli 200 sodelavk in sodelavcev v Sloveniji, skupaj z 18 hčerinskimi podjetji po vsem svetu pa je skupno število zaposlenih že preseglo 300.

Z več kot 30-odstotno stopnjo povprečne letne rasti je eno najhitreje rastočih podjetij v merilni industriji globalno. V Sloveniji se umešča med podjetja z najvišjo ustvarjeno dodano vrednostjo na zaposlenega, saj s 178.000€ za več kot trikrat presega slovensko povprečje.

Naše stranke najdete praktično v vseh panogah vseh industrij sveta: avtomobilski, vesoljski, gradbeništvu, elektroenergetike, industriji zelenega prehoda, kmetijstvu, itd.
Gre za svetovno znana imena kot: NASA, ESA, SpaceX, Honeywell, Siemens, BMW, Caterpillar, Volvo, Audi, Akrapovič, Pipistrel, Rimac, Bosch itd. Delo z visokotehnološkimi velikani sveta je izjemna motivacija za vse, ki imajo tehniko v krvi.

Produkti

Vsi merilni instrumenti so izdelani v Sloveniji, deloma v Avstriji. Letno je narejenih preko 4000 kosov, pri čemer je večina prilagojena na konkretne potrebe strank. Glavne štiri družine izdelkov podjetja Dewesoft so SIRIUS, IOLITE, KRYPTON in OBSIDIAN, ki jih poleg inženirske odličnosti odlikuje tudi vrhunski dizajn.

Programska oprema DewesoftX

Razvoj programske opreme zahteva strokovno znanje iz področij, ki segajo vse od nizko nivojskega programiranja strojne opreme, prek analize in obdelave signalov na procesorjih in grafičnih karticah, pa do vizualizacije podatkov. S svojo visoko zmogljivostjo in preprostim uporabniškim vmesnikom DewesoftX zagotavlja hitro in intuitivno izkušnjo pri izvajanju meritev na raznovrstnih sistemih – od mostov in vetrnih turbin, do avtomobilov, raket, satelitov in še mnogo več.

Dewesoft po svetu

Če odmislimo Antarktiko, lahko rečemo, da je Dewesoft prisoten na vseh kontinentih. Za stranke, ki delujejo v zelo različnih industrijah po vsem svetu, skrbi 18 naših hčerinskih družb. Prva hčerinska družba je bila ustanovljena leta 2010 v Avstriji, kmalu so sledile Nemčija, Amerika, Kitajska in druge države. Zunaj Slovenije Dewesoft zaposluje že preko 140 ljudi, ki se večinoma ukvarjajo s prodajo in stiki s strankami.

Poleg hčerinskih družb sestavljajo široko razvejano prodajno mrežo tudi številni zastopniki, s čimer je Dewesoft aktivno prisoten v več kot 50 državah.

Mesto akrobatov

V letu 2022 je bilo podpisano pismo o nameri gradnje tehnološkega parka Mesto Akrobatov.

Glavni namen skupnega projekta družbe Dewesoft in podjetniškega pospeševalnika Katapulta je oživitev gospodarskega razvoja celotne zasavske regije, kar bo imelo tudi izjemen vpliv na razvoj gospodarstva celotne države.

Tehnološki park bo stal v kraju Lakonca (občina Trbovlje), po izračunih bo do leta 2030 ustvaril 600-1000 delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.

Mesto Akrobatov bo:

  • odprto za vse: izobraževalne ustanove, “startupe”, inovativne posameznike itd.,
  • trajnostno: samooskrbno in energetsko učinkovito,
  • zibelka (so)lastništva v Sloveniji.

To bo mesto združevanja visokega tehnološkega znanja, modrosti izkušenih in ustvarjalnega zagona mladih.

Si pripravljen na izziv? Pomagaj človeku na Mars! Pridi v Dewesoft!

Kot vidiš, brez tebe ne bo šlo!
Tebe, ki boš v prihodnosti z nami kreiral tehnološki razvoj človeštva.
NE SPREJEMAMO STATUSA QUO.
NAŠ DUH.
NAŠA MENTALITETA.
NAŠ ODNOS.
NEUSTRAŠNI.
AKROBATSKI.
MI SMO DEWESOFT.

Prosta delovna mesta

https://dewesoft.com/sl/zaposlitev

VEČ INFORMACIJ:

Dewesoft
www.dewesoft.com

careers@dewesoft.com
pr@dewesoft.com
dewesoft@dewesoft.com

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411