Novica

Začenja se poletna šola za merjenje temperature in vlažnosti EURAMET

Datum objave: 5.9.2023

Med 11. in 15. septembrom bo v Ljubljani na Fakulteti za elektrotehniko (UL FE) potekala Poletna šola o meritvah temperature in vlažnosti EURAMET. Namen izobraževanja, ki se ga bo udeležilo 90 ljudi iz 36 držav, je usposabljanje na področju merjenja temperature in vlažnosti ter priprava na nadaljnje delo. Udeleženci bodo lahko prisluhnili vodilnim svetovnim strokovnjakom ter pridobili praktične izkušnje v laboratorijih.  

Uvod v meroslovje in praktične vaje 

Poletna šola EURAMET bo novincem, ki šele vstopajo na področje meritev temperature in vlažnosti, ponudila pregled trenutnih mednarodnih tehničnih infrastruktur, ki mu bo sledil podrobnejši vpogled v discipline termičnega meroslovja skozi teorijo in praktične vaje. Predavanja bodo vodili svetovni strokovnjaki za termometrijo iz vodilnih evropskih inštitutov in širše meroslovne skupnosti. Pomemben del izobraževanja bo tudi pridobivanje praktičnih izkušenj. Od srede popoldne do petka, med 13. in 15. septembrom, bodo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani praktične demonstracije na različnih lokacijah (P1, P2, P3, avla, LMK1, LMK2).  

EURAMET e. V. je sicer neprofitno združenje evropskih nacionalnih meroslovnih inštitutov, ki skrbijo za kakovost merjenj na ravni države, za potrebe industrije, zdravstvenega sistema, varstva okolja, varstva potrošnikov in širše. V želji po krepitvi zmogljivosti (ang. capacity building) podpirajo potrebo po izboljšanju raziskovalnih in operativnih zmogljivosti evropskih merilnih institutov na najvišji nacionalni ravni, zlasti tistih z nastajajočimi meroslovnimi potrebami, za obstoječe in novo osebje in razvijajoča se nova področja.  

Več informacij je na voljo na: bit.ly/3PaTcOC. 

Od srede popoldan do petka, med 13. in 15. septembrom, bo možen ogled praktičnih demonstracij na različnih lokacijah na FE (P1, P2, P3, avla, LMK1, LMK2). Zaradi lažje organizacije, ter omejenosti prostora, je nujno potrebna registracija za obisk praktičnih demonstracij. Prosimo, če nam pošljete email na info@lmk.si.

Poletna šola EURAMET v Grčiji leta 2018 (foto arhiv EURAMET)

 

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411