Novica

Šahovski turnir OpenChess na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Datum objave: 9.5.2023

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) je v torek, 9. maja, potekal šahovski turnir OpenChess FE. Študenti, pedagogi in ostali ljubitelji šaha so na turnirju preizkusili svoje sposobnosti in se pomerili v šahovski simultanki.

Napeta šahovska simultanka  

Prijavljeni tekmeci so se v zabavnem vzdušju najprej pomerili med seboj, nato pa so se najboljši med njimi preizkusili še v simultanki z asistentom dr. Matejem Filipom, ki je pokazal svoje odlične šahovske sposobnosti. Udeleženci turnirja so se naučili novih trikov in strategij ter preizkusili svoje znanje proti enemu najboljših šahistov na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko 

Poklon profesorju in šahovskemu velemojstru Milanu Vidmarju 

Z dogodkom so se na Fakulteti za elektrotehniko UL simbolično poklonili Milanu Vidmarju, rednemu profesorju in dekanu nekdanje Tehniške fakultete, ki je bil v veliki meri zaslužen za razvoj elektrotehnike na Slovenskem. Poleg svojega strokovnega področja se je prof. Vidmar v svetovnem merilu uveljavil tudi kot izjemen šahist, ki je kot edini šahovski amater tekmoval med profesionalnimi igralci in leta 1911 postal šahovski velemojster. 

Turnir OpenChess FE je bil odlična priložnost za vse ljubitelje šaha, da spoznajo nove ljudi in se ob tej čudoviti igri družijo z drugimi šahiste in študenti fakultete. 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411