Izdelava in vodenje avtonomnih sistemovLEGO Mindstorms EV3

Avtonomni mobilni sistemi in pripadajoči algoritmi vodenja v zadnjem času postajajo vse bolj zanimivo raziskovalno področje.

LEGO Mindstorms EV3

Sateliti, brezpilotna letala, raziskovalni in reševalni roboti, so le nekateri izmed najbolj znanih avtonomnih mobilnih sistemov, ki jih srečujemo v današnjem času. Področje zajema številna znanja s področja senzorike, lokalizacije v prostoru ter algoritmov vodenja. Odlično osnovo za izgradnjo avtonomnih mobilnih sistemov predstavljajo tudi kompleti Lego Mindstorms, ki uporabniku na zabaven in sorazmerno enostaven način omogočajo mnoge možnosti za raziskovanje tega področja, brez širokega spektra »perifernih« znanj, ki so sicer potrebna pri izdelavi »pravih« avtonomnih sistemov.

Več o delavnici

Program tehniškega dne:

  • uvod v avtonomne mobilne sisteme,
  • spoznavanje osnovnih konceptov vodenja mobilnih sistemov,
  • izgradnja robotske platforme za namen opravljanja naloge,
  • razvoj algoritma za namen izvedbe predpisane naloge.

Sisteme se bo programiralo s priloženo programsko opremo, ki je prilagojena tudi tistim, ki so v programiranju kompletov EV3 popolni začetniki.

Program traja štiri ure, cena znaša 4 evre na udeleženca oziroma 120 evrov za skupino, ki je manjša od 30 udeležencev (cene vključujejo DDV). Če je skupina večja, prosimo, da se najavite za več terminov.

Kontaktna oseba za organizacijo programa: Komuniciranje FE, komuniciranje@fe.uni-lj.si

Izvedba programa: as. dr. Simon Tomažič

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411